22.12.10

Nedostajes mi

Igrala se svojim mislima gledajuci kroz prozor zavejane vrhove obliznjih planina. Blagi osmeh na licu odavalo je neku beskrajnu neznost i tajanstvenost kojom je u tom trenutku zracila. Sve te divne trnutke zahvaljuje njemu, coveku koji je u svakom pogledu izmenio njen zivot. Bukvalno receno promenilo se sve iz korena. Pred ocima joj se redjaju slike , srela ga je u tisini svoje sobe a ipak na drugom kraju sveta. Pogledom je gutala svaku njegovu ispisanu rec ,svaki ispisani komentar. Zamisljala je da stoji ispred nje i da ga gleda u oci dok joj on sapatom prica naj lepse ispisane stihove. Price iz zivota, izmisljene, istinite, smesne i tuzne. A ona se smeskala bas kao u ovom trenutku. Postoje mesta gde ljubav pocinje. Jednostavno se rodi iz nista i traje sakrivena u srcu, Zasticena od svih spoljasnjih pogleda i nemira. A njena ljubav je pocela bas ovde na ovom mestu zvanom NET. Zapocela je neprimetno da se siri telom obuzima sva njena cula, pusti korene kroz njeno srce dodje do duse i tu se usidri kao brod u luci. Nije verovala da takva osecanja postoje da se iz jednog lepo zapocetog prijateljstva rodi osecaj koji se oseca poput celika. Ponekad se uplasi tog osecanja, uplasi jacine emocija koje joj preplave cula i tgnuvsi se iz svojih snova pokusava dotaknuti neku drugu povrsinu koja joj se u trenutku cini sigurnijom.   
  
Sa obliznjih krovova lagano se topi sneg i kapi koje dodju do poda rasprsnu se u stotine delica, jos sitnije kapi koje se gube na hrapavoj povrsini crnog asfalta. To je podseca na prosle dane, na rusevine kroz koje je morala probijati se na suze koje su lile i nestajale u vremenu ostavljajuci je samu u svom bolu. Svaka je ljubav posebna na neki nacin jedinstvena, ali je i sama svesna da ovo, ovo sto u ovom trenutku oseca jednostavno neponovljivo. A sta ce biti tada, nekada kada se i ona bude pocela topiti poput ovog snega? Ne nesme misliti o tim trenucima. Lutala je skitala nocima i danima trazila ljubav poput ove,svoju ljubav svog princa koji ce uspeti osloboditi joj srce zagrejati dusu. Takva ljubav ne moze samo tako nestati.   
  
Okrece glavu u stranu i usmerava pogled u drugom pravcu da joj niko ne primeti suze, zar ne oseca koliko joj nedostaje? Da nesdostaje joj.   
                                                                       @ Sneguljica 23.01.2010

Keine Kommentare: